'Hier ontdek je jouw talenten'

Training studievaardigheden

Huiswerk

Snel en efficiŽnt je huiswerk maken vereist nog al wat vaardigheden. Deze vaardigheden worden veelal op school aangeboden. Toch passen veel kinderen deze vaardigheden niet toe. Dat is niet omdat de kinderen onwelwillend zijn, maar omdat er binnen het voortgezet onderwijs weinig ruimte is voor individuele begeleiding. Huiswerk kan voor veel kinderen een bron zijn voor stress en spanningen. Om spanningen te verminderen is de houding en gewoontes van het kind ten opzichte van het huiswerk net zo belangrijk. Een kind dat niet gemotiveerd is voor het huiswerk zal geen gebruik maken van aangeleerde vaardigheden. Een kind dat het huiswerk als een te grote belasting ervaart zal erg veel moeite hebben met het doorbreken van dit gevoel. De training studievaardigheden is er op gericht uw kind te begeleiden naar een efficiŽntere huiswerkaanpak waarbij we naast de vele oefeningen ook veel aandacht besteden aan ervaringen, houding en het doorbreken van contraproductieve gewoontes.

De training

Wanneer U zich zorgen maakt over het huiswerk gedrag van een kind, dan kan een training studievaardigheden een uitkomst zijn. In deze training gaan we aan de slag met het oefenen van studievaardigheden en bespreken we de ervaringen, houding en contraproductieve gewoontes ten opzichte van het huiswerk. De training bestaat uit acht sessies en een terugkomsessie van 45 minuten. In de terugkomsessie kunnen eventuele nieuwe knelpunten besproken worden. Naast de emotionele beleving worden de volgende vaardigheden geoefend:

  • Hoe kun je in een kortere tijd meer leren,
  • Hoe maak je de beste samenvattingen,
  • Hoe plan je je huiswerk op een overzichtelijke manier,
  • Mindmappen (een techniek van samenvatten die beter past bij de werking van de hersenen),
  • Hoe krijg je meer zin in je huiswerk.

Tarieven

De training studievaardigheden bestaan uit 8 sessies en 1 terugkomsessie van 60 minuten. De complete training kost 430 euro (inclusief werkboek).

De huiswerktest

Huiswerk kan heel vervelend zijn en soms wel een bron van veel spanning. Wie wil er dan niet graag weten of het huiswerk sneller en makkelijker kan. Doe dan de huiswerktest! Deze test geeft per blok aan hoe je er voor staat. Na afloop laat de test weten of je na een training nog efficienter en sneller je huiswerk kunt maken.

Start de huiswerktest

Heeft U nog vragen over de mogelijkheden, neem dan gerust contact met ons op.