'Hier ontdek je jouw talenten'

Brugklastraining

Er bestaat een groot verschil tussen groep 8 van de basisschool en klas 1 van het voortgezet onderwijs. Zo gaan de kinderen nieuwe mensen leren kennen, ze krijgen nieuwe uitdagingen, ze leren nieuwe dingen, maar vooral ze krijgen veel meer huiswerk. Leuk! Voor sommige kinderen kan dat heel spannend zijn. Vooral kinderen met leesproblemen of dyslexie zien erg op tegen het huiswerk. Zij hebben immers het gevoel dat ze veel langzamer lezen dan andere kinderen, waardoor het huiswerk voor hun veel langer duurt. Deze spanning kan zelfs zo groot worden dat je soms wel mag spreken van overspannenheid.

De training

De training is bedoeld voor kinderen die wel wat extra ondersteuning kunnen gebruiken bij de overstap naar het voortgezet onderwijs. De training bestaat uit vijf bijeenkomsten van 50 minuten. De leerlingen komen bij elkaar in groepjes van maximaal 4 leerlingen. Tijdens de training oefent uw kind vaardigheden die hij in het voortgezet onderwijs goed kan gebruiken. De thema’s die aanbod komen zijn:

  • Zelfbeeld en zelfvertrouwen,
  • Opkomen voor jezelf en pesten,
  • Samenwerken en omgaan met elkaar,
  • Het krijgen van punten en omgaan met kritiek,
  • Huiswerk plannen en hoe leer je een proefwerk.

Tarieven

De brugklastraining bestaat uit 5 sessies van 50 minuten. De complete training kost 90 euro. Deze prijs geldt bij voldoende aanmeldingen (minimaal 2 en maximaal 4 leerlingen).

De prijs voor een complete individuele training is 180 euro.

Heeft U nog vragen over de mogelijkheden, neem dan gerust contact met ons op.