'Hier ontdek je jouw talenten'

Huiswerkbegeleiding

Mijn dochter is minstens 4 uur met haar huiswerk bezig, doet ze dat wel goed? Ik heb elke dag strijd met mijn zoon over zijn huiswerk, het is gewoon niet leuk meer. Mijn dochter doet goed haar best op school, alleen wiskunde blijft moeilijk voor haar en ik weet niet hoe ik haar goed kan helpen. Omdat mijn zoon dyslexie heeft, heeft hij altijd erg veel moeite met het leren van grote stukken tekst.

Herkent U bovenstaande uitspraken? Huiswerk is dan ook niet eenvoudig voor een puber. In de puberteit verandert er veel bij jongeren. Niet alleen het lichaam ondergaat een verandering, maar ook de belevingswereld bij jongeren staat aardig op zijn kop. Grote hoeveelheden huiswerk zijn dan voor sommigen al gauw te veel. Het plannen, organiseren en leren vallen dan buiten de interesses van de leerling. Het ontwikkelen van studievaardigheden vraagt oefening en een goede begeleiding. Een begeleiding waarin aandacht wordt besteed aan studievaardigheden, individuele sterke en zwakke kanten en motivaties kunnen de studiehouding aardig verbeteren. De huiswerkbegeleiding wordt dan ook door een bevoegd docent voortgezet onderwijs gegeven. De huiswerkbegeleiding bij Orthobegeleiding bestaat uit:

  • Aanleren van technieken om snel grote stukken tekst te leren,
  • Oefenen met vraagtechnieken bij een proefwerk
  • Hoe je het best woordjes kunt leren,
  • Hulp bij het maken van verslagen of werkstukken,
  • Hulp bij het plannen van het huiswerk,
  • Inhoudelijke ondersteuning bij de verschillende vakken.

Individueel of in een groepje?

Door in een groepje, van maximaal 4 leerlingen, samen aan de slag te gaan met het huiswerk zijn leerlingen vaak sneller gemotiveerd. Daarnaast kunnen ze onder begeleiding uitleg geven aan hun groepsgenoten, waardoor het geleerde werk beter onthouden wordt. Toch willen sommige leerlingen graag individuele begeleiding, ook dat is mogelijk bij Orthobegeleiding.

Tarieven

50 minuten, individueel 35 euro
60 minuten, in een groepje - 20 euro

Heeft U nog vragen over de mogelijkheden, neem dan gerust contact met ons op.