Online hulp bij schoolse vaardigheden

Monique

Leren wordt leuk, als je weet hoe

Wat leuk dat je interesse hebt in Orthobegeleiding. Ik heet Monique Raats-Bartelings. Als kind kwam ik niet goed mee op school. Ik snapte toen eigenlijk helemaal niet waar ze op school mee bezig waren. Uiteindelijk mocht ik naar de Mavo, daar heb ik ontdekt dat de schoolse vaardigheden eigenlijk niet zo moeilijk waren. Hierdoor ben ik op de universiteit beland en ben ik Orthopedagoog geworden. Nu denk ik wel eens terug aan mijn schooltijd, zou ik net zo'n vervelende schooltijd hebben gehad als ik toen al had geweten hoe dat je moet leren? Want eigenlijk is leren best leuk.
homepage

Als kind had ik een hekel aan lezen, omdat ik dit erg moeilijk vond. Gedurende mijn studiejaren en later heb ik ontdekt dat lezen niet moeilijk is, wanneer je de juiste leesstrategieën gebruikt. Mijn studiejaren werden hierdoor een stuk leuker.

Wat als ik kinderen help bij het aanleren van deze makkelijke leesstrategieën, zouden zij hun school dan net zo leuk gaan vinden als ik op later leeftijd heb ondervonden?

Mijn naam is Monique Raats-Bartelings en sinds 2014 ben ik trotse eigenaar van mijn eigen praktijk en uitgeverij Orthobegeleiding. Met dit bedrijf wil ik graag mijn missie realiseren.

Mijn missie is om alle kinderen met meer plezier en gemak naar school te laten gaan door hun de leesstrategieën aan te leren die beter bij hun passen. Opgeven is geen optie! De meest zekere manier om te slagen is om het nog een keer te proberen.

Ik heb het velen jaren mogen proberen op school. Zo ben ik na de basisschool naar de mavo gegaan. Na vier jaar ben ik doorgestroomd naar de havo. Van de havo ben ik naar de leraren opleiding gegaan. Daar heb ik mij verdiept in de biologie en het lesgeven. Tijdens mijn stages zag ik hoeveel leerlingen aan het worstelen waren en hoeveel leerlingen op het punt stonden om hun schooltijd op te geven. Dit raakte mij zeer, waardoor ik besloot orthopedagogiek, met specialiteit leerproblemen, te studeren aan de universiteit van Nijmegen. Na het behalen van mijn doctoraal heb ik mij ingezet als orthopedagoog, docent en dyslexiebehandelaar in het basis- en voortgezet onderwijs.

Tijdens de zoektocht naar mijn missie indekte ik dat alle kinderen graag willen leren lezen. Omdat ieder kind uniek is in zijn eigen talenten en leerstijl kunnen sommige kinderen geen aansluiting vinden bij de verschillende methodes in het onderwijs.

Na jarenlang gewerkt te hebben met kinderen en tieners binnen mijn werkveld, besloot ik om mijn eigen leesstrategieen uit te werken in een methode.

En zo is het concept Woordenhulp en Woordenhulpflits in 2015 ontstaan. Middels eenvoudige leesstrategieën, leuke leesteksten en psycho-educatie krijgen kinderen het lezen beter onder knie.

Ik nodig je hierbij van harte uit om een kijkje op mijn website te nemen en kom graag in contact met ouders die kinderen hebben die het lezen niet leuk vinden contact@orthobegeleiding.nl of 06-48930320.