Online hulp bij schoolse vaardigheden

Over ons

Orthobegeleiding is meer dan een orthopedagogische praktijk

Orthobegeleiding is opgericht door Monique Raats-Bartelings in 2014, met als doel hulp te bieden aan kinderen en jongeren die leerproblemen ondervinden op school. Algauw is Orthobegeleiding uitgroeit tot uitgeverij en ontwikkelaar van software op het gebied van educatieve software.

Praktijk voor Remedial teaching en Orthopedagogiek.

Orthobegeleiding is de orthopedagogische praktijk voor kinderen en jongeren die problemen ondervinden op school. Als er zorgen zijn over de leerontwikkeling van uw zoon of dochter, bieden wij de persoonlijke zorg die nodig is om uw kind weer vooruit te helpen.

Orthobegeleiding biedt begeleiding op maat. Bij ieder kind wordt er gekeken naar zijn of haar situatie en de eigenschappen en talenten die we kunnen inzetten om zich verder te ontwikkelen langs de gewenste lijnen. Hier is niks gek en mogen we gewoon ons zelf zijn. Hier ontdekken kinderen dat leren leuk is!

We proberen overal waar mogelijk is de kosten van de begeleiding zo laag mogelijk te houden. Zo kunnen kinderen en jongeren al gratis aan de slag binnen de leeromgeving van deze website. Ook kunnen we ondersteuning bieden via e-mail. Bij de vorm van ondersteuning krijgt u materiaal waarbij u zelfstandig aan de slag kunt gaan. Begeleiding via Skype is de nieuwe vorm van ondersteuning die wij ook in ons assortiment hebben. Wanneer u toch liever de oude vorm van begeleiding apprecieert, dan staan wij ook graag klaar voor u.

Orthobegeleiding als uitgeverij

Binnen zeer korte tijd is Orthobegeleiding uit gegroeid tot uitgeverij. Tijdens het begeleiden kwam Monique, als eigenaar van Orthobegeleiding, tot de conclusie dat er maar weinig echt leuk leesmateriaal op niveau beschikbaar was. Om dit gebrek op te lossen is de methode Woordenhulp in het leven geroepen. Tijdelijk is Woordenhulp uitgegroeid tot een methode die geschikt is voor alle groepen binnen het basisonderwijs en eventueel ook voor jongeren in het voortgezet onderwijs. De methode Woordenhulp was voornamelijk gericht op scholen, om Woordenhulp ook geschikt te maken voor ouders met kinderen die leesproblemen hebben, worden nu ook de Woordenhulp oefenboeken uitgegeven via bol.com.

Orthobegeleiding als ontwikkelaar van software

Snel leren lezen kan op een hele leuke manier worden aangeleerd en wel via woordflitsen. Om niet iedere keer een set van woordkaartjes te maken is Woordenhulpflits ontwikkeld. Woordenhulpflits is een webbased woordentrainer. Dat betekent dat gebruikers met hun inloggegevens altijd en overal kunnen inloggen. Woordenhulpflits vereist enkel een internetverbinding en een computer of tablet. Woordenhulpflits is te gebruiken voor kinderen van groep 3 t/m het voortgezet onderwijs. Door het flitsen van woorden gaan kinderen aangeleerde lees- en spellingsregels verder automatiseren. De woorden waar een kind mee flitst zijn aangepast op zijn/haar leesniveau, maar ook woorden die het kind al beheerst. Op deze manier zal het kind meer zelfvertrouwen krijgen, wat het lezen en spellen weer ten goede komt.

Overige producten van Orthobegeleiding

Soms krijgen kinderen lezen en/of spellen maar niet onder de knie. Dat wil niet zeggen dat ze het niet kunnen, maar dat de huidige leesmethode niet bij de kinderen aansluit. Met Woordenhulp leesmethode leren de kinderen deze vaardigheden alsnog. Woordenhulp kan gebruikt worden als extra leesoefeningen. De methode is zo geschreven dat het kind zelfstandig, onder begeleiding van een ouder of tutor, aan de slag kan. Wanneer een kind erg veel moeite heeft met lezen en spellen, dan kan er gekozen worden voor leesbegeleiding van een gecertificeerde Woordenhulpbehandelaar.

Woordenhulpflits is een webbased woordentrainer. Dat betekent dat gebruikers met hun inloggegevens altijd en overal kunnen inloggen. Woordenhulpflits vereist enkel een internetverbinding en een computer of tablet. Woordenhulpflits is te gebruiken voor kinderen van groep 3 t/m het voortgezet onderwijs. Door het flitsen van woorden gaan kinderen aangeleerde lees- en spellingsregels verder automatiseren. De woorden waar een kind mee flitst zijn aangepast op zijn/haar leesniveau, maar ook woorden die het kind al beheerst. Op deze manier zal het kind meer zelfvertrouwen krijgen, wat het lezen en spellen weer ten goede komt.

Online oefenen

Direct aan de slag met spelend leren

Wilt uw kind direct aan de slag, zonder dat daar kosten aan verbonden zijn. Op onze website kan uw kind naar hartenlust oefenen met spellen, lezen, leren en rekenen.